Grefiera arestata

Vineri o grefiera a fost retinuta, iar sambata a fost arestata pentru luare de mita si trafic de influenta. Data fiind calitatea grefierei, dosarul nu a fost instrumentat de DNA.
LC este grefiera la CAB. Averea ei e alcatuita din 2 apartamente (nu imi dau seama de ce nu apare mentiune despre casa din Snagov, recent vanduta) si doua autoturisme. Nu-i rau pentru o grefiera, casatorita cu un sofer de taxi. Amandoi sotii castiga 250 mil lei pe an, adica cam 20 mil lei vechi pe luna.
Pe mine ma intriga doua chestiuni ce tin de instrumentarea dosarului:
(a) de ce sa comita un grefier infractiunea de luare de mita? Ca doar atributiile unui grefier nu tin de luarea deciziilor in dosare, iar alte atibutii care sa merita o mita asa de mare nu prea are?! Mai mult, dosarele pentru care se spune ca ar fi primit bani nici macar nu erau pe rolul CAB...
(b) daca e vorba de trafic de influenta, asta inseamna ca ea ar fi trebuit sa intervina pe langa cineva ca sa se dea o anumita solutie intr-un anumit dosar. Cine e acea persoana? Daca e vorba de un magistrat, atunci pe fir ar fi trebuit sa intervina DNA. Ceea ce insa se pare ca nu s-a intamplat. De ce s–a oprit investigatia la grefier si nu s-a mers mai departe, pana la magistrat daca era cazul???
Poate ca raspunsul se afla in informatiile din presa cu privire la niste dosare ale Camatarilor aflate la ICCJ, respectiv la TB, si in barfele de pe culoarele CAB: grefiera cu problema penala are si ea relatii ceva mai ...stranse cu un judecator. Care judecator a ocupat ceva functie mare la CAB pana anul trecut, iar acum e la ICCJ. La sectia penala. Unde sunt judecati si Camatarii. Poate o fi doar o coincidenta!
Oricum, e de retinut groaza resimtita de grefierii de la CAB, in special de cei din sectia penala. Cu care conducerea a tinut o adunare luni pana seara tarziu sa ii linisteasca. Adevarul e ca spiritele sunt incinse rau: nimeni nu stie cat va `sifona` grefiera si ce capete vor cadea.
Sa vedem acum ce se va intampla joi, cand se va solutiona recursul grefierii impotriva incheierii de arestare. Cica si-a angajat 3 avocati, dintre care unul e un fost presedinte de sectie penala, prieten bun cu judecatorul mentionat mai sus. Si nu m-ar mira ca dosarul sa fi fost distribuit `aleatoriu` singurului complet de judecata existent joi...Poate e interesat de stiut ca grefiera a lucrat in urma cu ceva ani ca dactilografa la Judecatoria sector 3, unde l-a cunoscut pe judecator. Si de unde a plecat rapid cand a izbucnit un scandal in legatura cu un dosar aranjat in care fusese arestata o avocata. Dar se pare ca a primit sprijin de la prietenul judecator si asa a fost reangajata la CAB. Unde e cunoscuta pentru datoriile ei – bani luati de la colegi si nerestituiti; si pentru anumite practici: se lauda ca a fost judecatoare la Judecatoria sector 3 si ca poate interveni la judecatori sa aranjeze solutii.
Asteptam ca justitia sa descopere adevarul. In cativa ani.
(preluat cu acord de pe JR)

Niciun comentariu: