Care pe care!

Cea mai noua disputa aparuta intre cei care isi desfasoara activitatea in justitie, exceptand magistratii, se poarta intre grefieri si specialistii IT, cea din urma categorie aparuta fiind rezultatul unui artificiu legislativ initiat, evident sustinut de CSM, de catre Ministerul Justitiei. Ca MJ nu recunoaste maternitatea si implicit paternitatea initiativei...e alta poveste!
MJ propune transformarea denumirii unei categorii auxiliare sistemului judiciar, din grefier informatician in specialist IT, CSM se grabeste sa sustina acest demers legislativ, se formuleaza amendamentul cu pricina si se adopta legea. Astfel, specialistii IT raman sub reglementarea actuala, respectiv a Legii nr. 567/2004, cu modificarile ulterioare, reglementare identica cu a grefierilor insa scapa din vedere un "amanunt" deosebit de important: SALARIZAREA!
In acest mod s-a pornit un razboi intre grefieri si specialistii IT, avand la baza dictonul: cine a fost mai intai? oul sau gaina?!
Grefierii, oarecum motivat, sustin ca sistemul a existat inainte de a se fi inventat PC-ul, deci si informaticienii= specialistii IT, fostii grefieri informaticieni, actualii specialisti IT afirma ca sistemul nu ar putea functiona fara ei. Cea mai noua disputa vine sa accentueze alte "meciuri" existente intre categoriile profesionale: dintre grefierii cu studii superioare si cei cu studii medii, dintre grefierii de sedinta si cei din alte compartimente, dintre grefieri si arhivari/registratori, grefieri, arhivari, registratori si personalul conex.....etc
Adoptarea Legii nr. 97/2008 va crea mari probleme MJ intrucat instantele vor fi sufocate de litigiile promovate de personalul auxiliar din instante si parchete. Judecatorii si grefierii vor munci pe branci, judecatorii vor pronunta hotarari dupa bunul plac invocand incoerenta legislativa si practica neunitara......Din pacate, povestea se va repeta....ce-a "gresit" acum MJ va fi platit de altii!Ramine de vazut, la final, care va fi scorul si cine va invinge?! MJ sau oamenii care chiar muncesc in sistem!""

Un comentariu:

Unknown spunea...

Statul va plati bineinteles, adica si noi in ultima instanta din bugetul national.
Si asta pt ca pe ei nu-i "arde" buzunarul; alta era situatia in acest caz.